Algemene Info

Hieronder staan een aantal zaken die van belang zijn om te weten voordat je een tattoo of piercing laat zetten.

 • Zorg dat je goed uitgerust bent. Dus ga niet flink stappen de avond voor de afspraak.
 • Zorg dat je goed gegeten hebt. Hierdoor voel je je lekker fit.
 • Gebruik geen drugs en/of alcohol. Ook niet flink doorzakken de avond voor de afspraak.
 • Als je ziek bent is het niet verstandig de tattoo te laten zetten. Bel dan gerust om je afspraak te verzetten.
 • Trek geen nieuwe en/of lichte kleding aan. Er kan wel eens wat tattoo kleurstof gemorst worden en deze is niet of nauwelijks uit je kleding te krijgen.

Iemand meenemen?

Dat mag, maar neem slechts 1 hooguit 2 personen mee voor mentale ondersteuning. Het zetten van de tattoo of piercing is een precies werk waar veel concentratie voor nodig is. Daarom is het van belang dat het zo rustig mogelijk in de studio is. Dit is ook voor jezelf een prettiger gevoel. Je kunt je dan veel beter ontspannen. Wat erg belangrijk is tijdens het zetten van de tattoo. Wanneer je tattoo is gezet moet je deze verzorgen. Zorg dat je een potje Vaseline of Bepanthen in huis hebt en een doos tissues voordat je de tattoo laat zetten!

Angst voor pijn?

Indien je echt angstig bent dat het pijn doet dan kan je verdoving krijgen dit is een zalf hier zitten kosten aan van €30,- voor geruik. Dit verdooft de huid zodat je minder tot niks voelt. Neem als je dit wenst te gebruiken wel altijd eerst even contact met ons op, i.v.m. de gebruikswijze ervan. Als je het namelijk niet juist gebruikt dan werkt het niet.

Is dit je 1e tattoo en weet je niet wat je moet verwachten?

Schaam je niet aan te geven dat je bepaalde angsten hebt. Ik zal mijn uiterste best doen om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen. Laat het allemaal op je af komen en probeer zoveel jezelf mogelijk te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een lekker leesboek of tijdschrift mee. Op deze manier ben je afgeleid en kan je meer ontspannen. Luister vooral niet naar mensen die je alleen maar bang willen maken of op willen jutten. Laat die bang makers ook vooral thuis. Het is voor jou van belang dat je ontspannen kan tijdens het zetten van je tattoo. Dat werk voor beiden het fijnste.

Informatie over de risico's van tatoeages & piercing's

Je bent van plan een tatoeage of piercing te laten aanbrengen. Net als de GGD vind ik het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico's.

Het aanbrengen van een tatoeage of piercing  is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed-overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage of piercing er niet mooier op maken.

Je gezondheid

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage of piercing te laten aanbrengen.

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Allergische reacties

Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen (het pigment wordt als het ware opgegeten). Mensen kunnen ook een latexallergie (latex zit soms in de materialen waarmee wordt gewerkt) hebben. Voordat men gaat tatoeëren moet een toestemmingsformulier worden ingevuld. Op het toestemmingsformulier wordt gevraagd of men bekend is met mogelijke allergieën.

Onder de 16 jaar worden tattoo's en piercing's  sterk afgeraden Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio.